Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Több mint 30 esetben kérték a megye tűzoltóinak segítségét a hétvégén.
  • A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre.
  • Az M7-es autópályán a váli lehajtóág előtt gyulladt ki egy kamion vezetőfülkéje a déli órákban. A segélyhívást követően a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. A kiérkező hivatásos egység két előreszerelt sugárral a lángoló fülkét és a raktér első felét eloltotta, majd visszahűtötte. Az oltás során a külső sávot le kellett zárni, ezért a forgalom jelentősen feltorlódott. Az eset során személyi sérülés nem történt.
  • 2017. augusztus 3-án a kora délutáni órákban az M-7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a 44. km szelvénynél két személygépjármű ütközött össze.
  • 2017. augusztus 3-án délután Pázmándon egy személygépjármű árokba borult és fejtetőn állt meg.
  • Egy székesfehérvári ipari üzemben kigyulladt egy diesel üzemű targonca kezelőfülkéje augusztus 6-án. A jármű egy csarnokban állt a tűz keletkezésének időpontjában, a lánggal égést a közelben tartózkodó dolgozók és a vállalat tűzoltói több hordozható porral oltó készülékkel megszüntették. A targoncát kivontatták a csarnokból és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott részeket. Személyi sérülés nem történt, azonban a magas hőmérséklet miatt egy közelben álló ipari vontató jármű is károsodott.
  • Két személyautó összeütközött Zámolyon, a Kossuth utcában augusztus 7-én. A baleset következményeinek felszámolásához a székesfehérvári tűzoltók nyújtottak segítséget.
  • A tegnapi napon volt tizenegy éve annak, hogy a műegyetemi tűzben három tűzoltó meghalt. A tragédiában érintett családok évekkel ezelőtt azt kérték a katasztrófavédelemtől, hogy ne szervezzen augusztus 8-ára látványos megemlékezést, mert nem szeretnék, ha évenkénti megemlékezéssel újra és újra feltépnék a veszteség okozta sebeiket. Ezt a kérésüket hétfőn ismételten megerősítették.
  • A délelőtti órákban két személyautó összeütközött a 63-as út Székesfehérvárhoz közeli szakaszán augusztus 9-én. Az egyik jármű az úttesten maradt, forgalmi akadályt okozott, a másik az árokba csapódott. Az autókban csak a sofőrök utaztak, akik könnyű sérüléseket szenvedtek. A székesfehérvári tűzoltók a gépjárművek áramtalanításához nyújtottak segítséget.
  • A projekt célja speciális és korszerű bevetési egységek létrehozása. A kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek rendszerbe állásával egy egységes, a vezetői döntéshozatalt támogató, komplex ellenőrzések lebonyolítását segítő, valamint a megelőző hatósági munkát, továbbá az események gyors és hatékony kezelését támogató rendszer valósulhat meg.

Oldalak