Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. Fejér megyéből a műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra.
  • Első alkalommal adták át Székesfehérváron a Mindennapok Hősei-díjakat március 7-én. A megyeszékhely lakói öt csoportban, köztük tűzoltó/katasztrófavédelem kategóriában voksolhattak a szerintük legérdemesebb emberekre. A lakosság visszajelzései alapján ebben a csoportban a Mindennapok Hőse címmel Takács József tűzoltó alezredest, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egyik vezetőjét tűntették ki.
  • Érdekes előadásokkal és tanácskozással egybekötött ADR konferenciát szervezett közösen a Fejér és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 8-án, csütörtökön Veszprémben.
  • Árokba hajtott egy pótkocsis teherautó március 9-én, pénteken délután a 62-es főúton. Seregélyes-Jánosmajornál a bútorszállító jármű az oldalára borult, míg a pótkocsija a kerekein állt meg. A teherautó egyik üzemanyagtartálya leszakadt.
  • A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatot hirdet vízügyi igazgatási ügyintéző munkakörre. Feladatkörök: felszín alatti vizek védelméhez, kinyeréséhez, használatához és ivóvíz bázisok védőövezeteihez kapcsolódó vízgazdálkodási és vízvédelmi hatósági, szakhatósági feladatok ellátása. Pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 2.
  • Furgon és személygépkocsi ütközött március 13-án, kedden reggel az M7-es autópályán. Székesfehérvárnál a furgon utolérte az előtte haladó személygépkocsit. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd a furgont a külső sávból félrehúzták. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.
  • Menet közben gyulladt ki a motortere egy személygépkocsinak március 14-én, szerdán hajnalban az M7-es autópályán. A Székesfehérvár felől Budapest irányába tartó autó vezetője Sukorónál arra figyelt fel, hogy a műszerfal hibát jelez és füst szivárog a motortérből. A sofőr a leállósávban megállt, kiszállt a járműből és értesítette a tűzoltókat.
  • A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek április 11-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.
  • Ünnepi állománygyűlésen emlékezett a katasztrófavédelem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére és hőseire március tizennegyedikén. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezvényén elismerések átadására is sor került.
  • A hó súlya alatt megdőlt és a gyalogosokat veszélyeztette egy fenyő március 18-án, vasárnap délelőtt Székesfehérváron. A Király soron a körülbelül öt méter magas fát a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel kivágták, és a járdáról eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Oldalak