Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • A konvektor meghibásodása miatt áramlott vissza a szén-monoxid egy családi házban február 2-án, szombaton Székesfehérváron. A szén-monoxid-érzékelő riasztása után a lakók kinyitották az ablakokat és az udvaron várták meg a segítséget. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a gázszolgáltatóval és kéményseprő szakemberrel az épületben lévő gázüzemű fűtőberendezéseket átvizsgálta. A tűzoltók a konyhában a gázkonvektor mellett mértek szén-monoxid-koncentrációt a helyiség levegőjében.
  • Kamion és személygépkocsi karamboljában két ember életét vesztette február 5-én, kedden délelőtt a 63-as főúton, Székesfehérvár határában. Az M7-es autópálya felüljáróján történt ütközésben az autó az árokpartra vágódott, motorja kiszakadt a járműből. A személygépkocsiban négyen ültek. A balesetben ketten meghaltak, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba. A rakomány nélküli nyerges vontató sofőrje könnyebben sérült.
  • Februárban három olyan kéménytűzhöz riasztották Fejér megye tűzoltóit, ahol a vastagon lerakódott korom gyulladt be a füstelvezetőkben. A kéménytüzek egyik gyakori oka a helytelen fűtési szokásokra vezethető vissza. A háztartási hulladék tüzelőberendezésben történő égetése rendkívül rontja a kémények állapotát. Ahol rendszeresen szeméttel fűtenek, ott előbb-utóbb meg fog gyulladni a füstelvezetőben lerakódott kátrány és korom. A kéményről pedig másodpercek alatt átterjed a tűz a ház tetejére.
  • Egy ember életét vesztette, többen megsérültek három személygépkocsi karamboljában február 7-én délelőtt a 7-es főút Fejér megyei szakaszán. A Dinnyés és Agárd között történt balesetben az egyik autó az árokpartra vágódott, utasa a roncsok közé szorult.
  • Minden télen Kékestetőn gyűlnek össze a tűzoltók, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. A február hetedikei Országos Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen a jó hangulathoz idén verőfényes napsütés is társult. A bajnokságon a snowboardosok mezőnyében Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság beosztott tűzoltója aranyérmet szerzett, édesapja pedig a második helyen végzett.
  • Rosszullét miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit február 8-án este egy Homoksor utcai lakóházhoz Székesfehérváron. A tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a lakásban. A mentők két embert kórházba szállítottak, egyikük a kórházban életét vesztette.
  • Egy hónapon belül már a második olyan tűzesetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétvégén Székesfehérváron, ahol csupán a szomszédok figyelmességének és a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nem történt sérülés és nagyobb lakástűz. Mindkét társasházi lakásban elaludt a lakó, eközben a tűzhelyen felejtett étel kigyulladt. A hasonló esetek egy füstérzékelővel könnyen megelőzhetőek, ezek a készülékek már a tűz kezdeti szakaszában, kisebb füstnél is hangos sípolással jeleznek, ezzel még az alvó embert is felébresztik álmából.
  • Lesodródott az útról és fának ütközött egy személygépkocsi február 9-én kora reggel Csákvár és Zámoly között. A székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók az autót áramtalanították. A sofőr a mentők tájékoztatása szerint könnyebben sérült.
  • Meghalt egy ember, akit a tűzoltók kiérkezése előtt kihoztak abból a családi házból, amelyben tűz ütött ki február 11-én reggel Sárosdon. A tűzhöz a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat.
  • Hétvégi ház borult lángba február 11-én délután Rácalmáson. Este az M6-os autópályán két személygépkocsi ütközött, a balesetben egy harmadik autó is megrongálódott. Mindkét esetnél a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Oldalak