Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • A Palotai út és a Selyem utca kereszteződésében ütközött össze két személyautó Székesfehérvár belvárosában május 30-án. A baleset következtében az egyik autó az oldalára borult, a roncsok teljes szélességében lezárták a városból kivezető oldal érintett útszakaszát.
  • Amikor minden fáj, amikor zihálva veszi a levegőt, amikor minden porcikája tiltakozik a további lépések ellen, a kitartás, a soha nem adom fel típusú elszántság tovább viszi a tűzoltót a cél felé. Ez a lépcsőfutó verseny teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékkel, amelyre május 30-án került sor Dunaújvárosban, a víztorony alatti Duna-parton.
  • A korábbi évekhez hasonlóan az idén is alkotói pályázatot hirdetett óvodások, általános iskolások és középiskolások részére az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A felmenő rendszerű pályázatra több száz alkotás érkezett Fejér megyéből.
  • Egy személyautó letért a 8123-as útról és Gánt-Bányatelep közelében és az árokban állt meg felborulva. A gépkocsi vezetője egyedül utazott, nem sérült meg, saját erejéből kiszállt a járművéből. Az autó áramtalanítását csak a kerekeire állítását követően lehetett végrehajtani, amit a székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók közösen végeztek el.
  • A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába beosztott tűzoltó munkakörre.
  • Füst szivárgott június 5-én a kora hajnali órákban egy több konténerből összeállított iroda egyik helyiségéből A tűzeset a móri Csókakői úton történt, amely egy gazdasági társaság telephelye.
  • A délelőtti órákban történt az a baleset a 7-es út Székesfehérvárt elkerülő szakaszán, amely során egy személyautó hátulról belehajtott egy nyerges vontatóba. A június 6-án bekövetkezett karambolhoz a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak segítséget nyújtani.
  • A délutáni órákban villámcsapás miatt kigyulladt egy családi ház fából készült tetőszerkezete június 6-án. A tűzeset a székesfehérvári Nagyszombati utcában történt.
  • Közterületen végeztek tereprendezési munkát Velencén a Jázmin utcában, amikor egy munkagéppel elvágtak egy talajszint alatt vezetett földgázvezetéket június 7-én. A szabadba áramló földgáz miatt egy családi házból kellett három embernek ideiglenesen elhagynia az otthonát. A székesfehérvári tűzoltók biztosították a területet, az illetékes gázszolgáltató munkatársai pedig a sérült vezeték lezárásával megszüntették a további veszélyhelyzetet.
  • Egy faipari üzem 100 köbméter űrtartalmú silójában keletkezett tűz Dégen, a Haug Antal utcában június 8-án. A riasztást követően a sárbogárdi, a székesfehérvári és a siófoki laktanyákból indultak el hivatásos tűzoltók a helyszínre.

Oldalak