Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Szénabálák gyulladtak ki augusztus 25-én, szombaton éjszaka Vértesacsán. A Kossuth Lajos utca végén tizennyolc körbála borult lángba a szántóföld és egy erdősáv mellett. A lángokat csaknem háromórás munkával, kéziszerszámokkal és több vízsugárral fékezték meg a székesfehérvári és a tatabányai hivatásos tűzoltók. Az oltás során további tíz szénabálát távolítottak el a tűz közeléből. Személyi sérülés nem történt.
  • Lakóház padlásterében csaptak fel a lángok augusztus 25-én, szombaton éjszaka Mezőfalván. A Kinizsi Pál utcában a száz négyzetméteres épület padlásán az egyik szarufa és gerenda, valamint körülbelül két négyzetméteren az ott tárolt ruhák és a stukatúr mennyezet égett. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos és a mezőfalvi önkéntes tűzoltók fojtották el. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésekor az épületben senki sem tartózkodott.
  • Tűzoltók nemzetközi sportbajnokságának adott otthont a hétvégén a Vas megyei Bükfürdő. A legerősebb és legkitartóbb tűzoltók versenyén, vagyis a TFA-n (Toughest Firefighter Alive) százhetvenen álltak rajthoz – köztük hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltók –, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a sokszor erőt próbáló feladatokat. A nemzetközi mezőnyben Ambrus László tűzoltó zászlós, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság szerparancsnoka képviselte Fejér megyét.
  • Megsérültek ketten abban a személygépkocsiban, amely megcsúszott és villanyoszlopnak ütközött augusztus 29-én, szerdán hajnalban Dunaújvárosban. Az Aranyvölgyi úton az autó egy kapcsolószekrényt is letarolt, majd félig a járdán, félig a zebrán állt meg. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.
  • Fának csapódott egy személygépkocsi augusztus 29-én, szerdán kora délután Pázmánd közelében. Az M7-es autópálya felé vezető úton az autó az árokba sodródott, ahol egy fának ütközött. Az autót vezető nő a roncsok közé szorult, őt a székesfehérvári hivatásos tűzoltók szabadították ki, majd a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
  • A létraszer kosarára illesztett mentőágyon hoztak le egy beteget a hivatásos tűzoltók egy társasház második emeletéről augusztus 29-én, szerdán délután Székesfehérváron. A Seregélyesi úton a mentők kérték a katasztrófavédelem segítségét, mert a beteget az állapota miatt a lépcsőházon keresztül nem lehetett levinni a menőautóhoz.
  • A motortere égett egy autóbusznak augusztus 29-én, szerdán délután Székesfehérváron. A Hunyadi utcában a jármű vezetője egy porral oltóval elfojtotta a tüzet. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vízzel visszahűtötték és átvizsgálták a motorteret. Személyi sérülés nem történt.
  • Árokba hajtott egy személygépkocsi augusztus 30-án, csütörtökön délelőtt Fehérvárcsurgó és Bodajk között. Az autó lesodródott az útról, kidöntötte egy villanypásztor egyik faoszlopát, majd körülbelül ötven méterrel távolabb az elejével egy akácfának hajtott. A jármű kigyulladt, vezetője ki tudott szállni a gépkocsiból.
  • Traktor és személygépkocsi karambolozott augusztus 30-án, csütörtökön délután a 61-es főút Tolna megyei szakaszán. Simontornya és Tolnanémedi között az autó egy kanyarból kihajtva frontálisan ütközött a szippantós pótkocsit vontató traktorral, amelynek elejéhez egy emelőháromszög volt rögzítve. A személygépkocsi akkumulátora kiszakadt.
  • Személygépkocsival ütközött egy motorvonat augusztus 30-án, csütörtökön éjszaka a Vajta és Pálfa közötti úton, a fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban. A személyszállító vonat a sínpárról letért, a vasúti talpfa és a váltóberendezés megrongálódott. Az autó vezetője a roncsok közé szorult, őt a sárbogárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki, majd a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A motorvonat utasainak nem esett baja.

Oldalak