Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Árokba hajtott egy személygépkocsi október 1-jén, vasárnap reggel Pátkán. A Kossuth utcán haladó autó lesodródott az útról, és a vízelvezető árokban a tetejére borult. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. Az autó vezetője a mentők tájékoztatása alapján könnyebben sérült.
  • Összeütközött két személygépkocsi október 2-án, hétfőn reggel a 63-as főúton, Aba határában. Az egyik autó vezetője a roncsok közé szorult, őt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári hivatásos tűzoltók szabadították ki. A súlyosan sérült nőt a mentők kórházba szállították. A másik kocsi az út menti vízelvezető árokban állt meg, a sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett. A tűzoltók mindkét járművet áramtalanították.
  • Személygépkocsi gyulladt ki október 2-án, hétfőn délelőtt Székesfehérváron. Az Úrhidai úton egy családi ház előtt parkoló autó motortere égett, és a tűz átterjedt a műszerfalra. A jármű tulajdonosa porral oltó tűzoltó készülékkel próbálta megfékezni a lángokat. A közeli szertárból a fehérvári önkéntes tűzoltó egyesület tagjai érkeztek ki elsőként, akik egy vízsugárral elfojtották a lángokat, majd a motortér visszahűtését és átvizsgálását a megyeszékhely hivatásos tűzoltóival közösen végezték el.
  • A tűzvédelmi és vízügyi hatósági szakterület munkatársai részére szerveztek megyei szakmai vetélkedőt október 3-án, kedden Székesfehérváron. A versenyen közel harmincan vettek részt. A szakembereknek saját szakterületükhöz igazodva egy, a napi munkavégzéshez hasonló feladatlapot kellett kitölteniük.
  • A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt. A felvételi eljárás első lépése a fizikai felmérő sikeres teljesítése, amelyet Székesfehérváron november 3-án, Sárbogárdon pedig előzetes egyeztetés alapján tartanak.
  • A mennyezet kapott lángra egy régi építésű házban október 6-án, pénteken reggel Cecén. Az Illyés Gyula utcai épület hátsó szobája fölött körülbelül húsz négyzetméteren izzott a fagerendás, nádszövetes födém. A tűzben a padlástér füsttel telítődött. A lángok terjedését a paksi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg.
  • Mustgáz-mérgezés gyanúja miatt kérték a tűzoltók segítségét október 7-én, szombaton. Egy székesfehérvári borospincében egy férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a sérültet felhozták a pincéből. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a férfi valószínűleg mustgáz-mérgezést szenvedett. Bár a szüreti időszak a végéhez közeledik, a zárt borospincékben a must erjedéséből keletkező szén-dioxid veszélyével továbbra is számolni kell.
  • Lehúzódott az útpadkára és veszélyesen megdőlt egy nyerges vontató október 6-án, pénteken délután Csákvár és Zámoly között. A huszonöt tonna kővel megrakott kamiont a székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók gépjárműfecskendője drótkötéllel a felborulás ellen biztosította, majd a tűzoltódaru visszahúzta az útra. Sérülés nem történt.
  • Felavatták az Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület szertárát október 7-én, szombaton. A széleskörű összefogással felújított épület tetőterében egy közösségi teret is kialakítottak, amelynek bútorzatát a németországi testvértelepülés, Krauchenwiess tűzoltósága ajándékozott a szervezetnek. A helyiség a jövőben az egyesület szakmai továbbképzéseinek is helyt ad.
  • Az elmúlt évek során egyre többen ismerték fel a szén-monoxid veszélyeit és sokan szereltek fel otthonukban a veszélyes gáz kimutatására alkalmas érzékelőt. Bár a statisztikai adatok is azt mutatják, hogy gyakoribb a szén-monoxid-érzékelő használata, mégis történnek mérgezések és tragédiák a „csendes gyilkos” miatt. De mi vezethet a szén-monoxid jelenlétéhez és miként előzhetőek meg ezek a helyzetek:

Oldalak