Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Maró folyadékot szállító teherautó hajtott le az M7-es autópályáról július 3-án, kedden este Székesfehérvárnál. A Siófok felől Budapest irányába tartó pótkocsis jármű a szalagkorlátot és a vadkerítést is átszakítva, az úttól körülbelül húsz méterre a búzaföldön állt meg. A teherautó sofőrjét a megyeszékhely hivatásos tűzoltói emelték ki a vezetőfülkéből. A férfi a mentők tájékoztatása alapján a balesetben nem sérült meg, ám rosszulléte miatt kivizsgálásra kórházba szállították.
  • Akár tópartra, akár erdőbe kirándulunk, fontos, hogy az alapvető biztonsági és tűzvédelmi szabályokat betartsuk. Villámlással járó viharokra, heves zivatarokra jellemzően májustól augusztus végéig lehet számítani, ezért az esetleges sérülések és károk megelőzése érdekében rendszeresen tájékozódjunk a várható időjárásról. A fesztiválozók vihar esetén tartsák be a szervezők és a biztonsági személyzet utasításait.
  • A magasból lehulló vakolat és tégladarabok veszélyeztették a gyalogosokat július 5-én, csütörtökön Cecén. A Deák Ferenc utcában a körülbelül huszonöt méter magas templomtorony tetőszerkezetét és falazatát egy korábbi viharban a szél megbontotta. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók az utca fölötti elektromos felsővezeték kiszakaszolása után a paksi emelőkosaras járműből közelítették meg a megrongálódott homlokzatot, és a meglazult részeket eltávolították.
  • A szomszédok figyelmességének köszönhetően nem történt komolyabb baj egy társasházban július 5-én, csütörtökön éjszaka Dunaújvárosban. A Római körúton a lakók az egyik második emeleti lakás ablakából füstöt láttak felszállni és értesítették a katasztrófavédelmet. A bejelentéskor elmondták, hogy a szobában ég a lámpa, de a dörömbölésre senki sem nyit ajtót. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a bejárati ajtót feltörték, és a lakásban már sűrű füsttel szembesültek.
  • Komoly előkészülést igényel valamennyi szervezőtől, hogy a fesztiválokra ellátogatók megnyugtató körülmények között tudjanak szórakozni. A katasztrófavédelem nemcsak rendszeresen ellenőrzi a fesztiválok biztonságát, hanem a szervezőket segítve részt vesz a biztonsági intézkedések megtervezésében és megtételében. Amennyiben egy rendezvényen kedvezőtlenre fordul az időjárás, esetleg tűz vagy baleset történik, néhány tanácsot érdemes megfogadni.
  • Személygépkocsik ütköztek július 7-én, szombaton kora este Székesfehérváron, a Mártírok útja és a Raktár utca kereszteződésében. A két autóban összesen hatan ültek, közülük négyen könnyebben sérültek. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a műszaki mentés részeként áramtalanították a járműveket.
  • Édesapjuk és nagyapáik álmát váltotta valóra a pázmándi önkéntes tűzoltó egyesület ifjúsági fiúcsapata a hétvégén az országos tűzoltó versenyen. A fiúknak felmenőik nyomdokaiba lépve csaknem húsz év után sikerült megszerezniük az elsőséget és ezzel a lehetőséget, hogy jövőre ők képviseljék Magyarországot a nemzetközi mezőnyben. A pázmándi lánycsapat a kimagasló teljesítményével már a korábbi években is bizonyított, és idén újra aranyéremmel tértek haza.
  • Bálázógép gyulladt ki július 9-én, hétfőn délután a megyeszékhely mellett, Iszkaszentgyörgy-Imremajorban. Az árpa aratása után a szalma betakarítását végezték, amikor lángok csaptak fel a munkagépből. A helyszínen tartózkodók porral oltóval igyekeztek megfékezni a tüzet, amely a szélben gyorsan terjedt és a bálázógép körül a tarlót is meggyújtotta.
  • Összeütközött két személygépkocsi július 10-én, kedden reggel Dunaújvárosban, a 6-os főút és a Papírgyári út kereszteződésében. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók mindkét autót áramtalanították. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az egyik sofőr könnyebben sérült, őt kórházba szállították.
  • Teherautó és személygépkocsi ütközött július 10-én, kedden reggel az 1-es főút Fejér megyei szakaszán, Bicskénél. A balesetben a teherautó rakomány nélküli pótkocsija leszakadt. A személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, az elhunytat a bicskei önkormányzati tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, és áramtalanították a járművet. Az ütközéskor szétrepülő törmelékek egy arra haladó másik személygépkocsit megrongáltak.

Oldalak