Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Összeütközött két személygépkocsi július 27-én, pénteken délelőtt a 64-es főúton, Simontornya és Igar között. Az úton keresztbe fordult autó vezetőjét a sárbogárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az árokba csapódott autó vezetője és utasa a mentők tájékoztatása szerint szintén súlyosan sérült.
  • Kerítésnek csapódott és felborult egy személygépkocsi július 28-án, szombaton este Székesfehérváron. A Zsolnai utcában az autó egy helyi járatú busznak ütközött, majd egy családi ház kerítésének vágódott, melyet kidöntött, végül a tetejére borulva állt meg. A személygépkocsi vezetője ki tudott szállni a járműből. Őt a tűzoltók és egy gyalogos a mentőszolgálat kiérkezéséig elsősegélyben részesítette. A buszon senkinek sem esett baja.
  • Füst szivárgott egy belvárosi vendéglátóhely alagsori helyiségéből július 30-án, hétfőn reggel Székesfehérváron. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a bejárati ajtót felfeszítették, majd a sűrű füstben légzőkészülék használata mellett hatoltak le a pincébe, ahol egy vízsugárral fojtották el a lángokat.
  • Lakóház teraszának fa tetőszerkezete és az épület homlokzati hőszigetelése gyulladt meg július 30-án, hétfőn délelőtt Székesfehérváron. A lángok terjedését a megyeszékhely hivatásos tűzoltói több vízsugárral fékezték meg. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a felújítás alatt álló családi ház tetőszerkezetére nem terjedt át.
  • A délutáni zivatarban feltámadó szél leszakította egy családi ház tetőszerkezetét július 30-án, hétfőn Sárkeresztúron. A viharban a Damjanich utcai épület két kéménye is ledőlt, a palafedésű tető pedig a hátsó udvarba és a szomszéd kertjébe zuhant. A családi házban hárman tartózkodtak, személyi sérülés nem történt.
  • Összeütközött két személygépkocsi augusztus elsején, szerdán délelőtt a 7-es főúton, a dinnyési halastónál. Mindkét autó a vízelvezető árokban állt meg, az egyik az oldalára dőlt. Utóbbi járművet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daru csörlőjével visszafordították a kerekeire, majd az újabb eldőlés ellen kötéllel rögzítették az árok betontámfalához.
  • Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi augusztus elsején, szerdán kora este Alapon. Az autó két méteren átszakította egy családi ház kerítését, majd az udvaron a tetejére borulva állt meg. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók motoros gyorsdarabolóval a kerítés két meghajlott, balesetveszélyes vasoszlopát levágták, és az autót csörlővel kerekeire állították.
  • Családi házakra dőlt két fa az erős széllel kísért zivatarban augusztus 2-án, csütörtökön kora este Sárbogárdon. A Tomba Mihály utcában egy előkertből a szomszédos épület tetőszerkezetére dőlt egy tíz méter magas fenyő, amely egy tuját is kitört. Néhány házzal távolabb egy nyolc méteres fát fordított ki gyökerestől a vihar, amely szintén egy családi háznak dőlt.
  • Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba augusztus 6-án, hétfőn.
  • Hulladéklerakóban keletkezett tűz augusztus 5-én, vasárnap délután Polgárdinál. A kommunális szemét körülbelül kétszáz négyzetméteren égett. A lángokat a székesfehérvári és a sárbogárdi hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók fojtották el.

Oldalak