Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Családi ház kocsibeálló hídján gyulladt ki egy személygépkocsi szeptember 30-án, vasárnap délben Alapon. A Fő út mellett parkoló autó motortere és műszerfala égett. A lángokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltók fojtották el. Személyi sérülés nem történt.
  • Családi ház melléképülete borult lángba szeptember 30-án, vasárnap délben Móron. A Győri úton a családi házzal egybeépített melléképület teljes terjedelmében égett. A móri önkormányzati tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lakóházat sikerült megmenteni a lángoktól.
  • Romos épületben és folyóban is kutattak a Fejér Önkéntes Menőszervezet tagjai, miközben az árvízi védekezés részeként gátat építettek és viharban megdőlt fákat vágtak ki a múlt hét végén végrehajtott nemzeti újraminősítő gyakorlaton Dunaújvárosban. A huszonnégy órás csapatpróbán csaknem kétszáz önkéntes vett részt szeptember 28-án és 29-én. A Szalki-szigeten kialakított több kárhelyszínen az önkéntesek egy-egy feltételezett, de a valóságban is elképzelhető veszélyhelyzet alapján hajtották végre a védekezési, kutatási és mentési feladatokat.
  • Összeütközött két személygépkocsi október 1-jén a Budai út és a Seregélyesi út kereszteződésében, Székesfehérváron. Az egyik autó a tetejére borult. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a járművet kerekeire állították és áramtalanították, majd mindkét gépkocsit letolták az útról. A balesetben ketten könnyebben sérültek, őket a mentők kórházba szállították.
  • Kisebb robbanásra ébredtek egy családi ház lakói október 2-án, kedden kora reggel a Fejér megyei Abán. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták. A fürdőszobában egy gázkazánnál történt robbanás. A fűtőberendezés nem üzemelt, nem használták, ugyanakkor a helyiségben egy gázbojler működött, amelynek őrlángja gyújthatta be a kazánnál szivárgó földgázt. Tűz nem keletkezett.
  • Két személyautó és egy nyerges vontató baleseténél nyújtottak segítséget a székesfehérvári tűzoltók október 3-án. A járművek Székesfehérváron, a Szent Flórián körúton ütköztek össze, ebből adódóan akadályozták a főúton haladó forgalmat. A balesetben négyen voltak érintve, akik közül kettőt a mentők könnyű sérüléseik miatt kórházba szállítottak. A kamionból szivárgott az üzemanyag, ennek megszüntetését továbbá az egyik személyautó áramtalanítását végezték el a tűzoltók.
  • Összeütközött két személygépkocsi október 4-én, csütörtökön délután az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán. A sztráda Budapest felől Siófok felé vezető oldalán, Székesfehérvárnál egy utánfutót vontató autó szembe haladt az autópálya forgalmával, és egy másik autóval karambolozott. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, lesöpörték a törmeléket a burkolatról, és az autómentő trélerre feltolták a személygépkocsikat. Az utánfutós jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.
  • A füstdetektorok alkalmazását és a mezőgazdasági gépek időszakos ellenőrzésének fontosságát emelte ki a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság október ötödikei ülésén Székesfehérváron. A munkaértekezleten a szervezet lakosságfelkészítő szerepe, széleskörű prevenciós tevékenysége került előtérbe.
  • Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban október 7-én, vasárnap délután Dunaújvárosban. A földszinti lakásban két felnőtt és egy gyerek tartózkodott, amikor riasztott a készülék. A lakók kinyitották az ablakokat és kimentek az épületből, nem sérültek meg, rosszullétre sem panaszkodtak.
  • Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tart a Fejér Megyei Védelmi Bizottság október 10-én, szerdán Alapon. A településen ezen a napon honvédségi, rendőrségi, katasztrófavédelmi gépkocsik és páncélozott gépjárművek vonulnak fel. A gyakorlat során a községben telepített lakossági riasztó és tájékoztató szirénák is megszólalnak 10:00 és 11:00 óra között. A riasztás ebben az időpontban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmilyen teendője nincsen.

Oldalak