Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Körülbelül százhúsz hulladékbála kapott lángra egy feldolgozó telepen január 3-án délelőtt Polgárdi és Jenő között. A tűz két épületet veszélyeztetett és a környező aljnövényzet is meggyulladt. A tömörített szemétbálákat markológéppel bontották meg, majd a székesfehérvári és a siófoki hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók az átizzott hulladékot több vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.
  • Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba január 7-én, hétfőn.
  • A hétvégén tizenkét műszaki mentésnél avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Fejér megyében. A havazásban személygépkocsik sodródtak le az útról, több esetben felborult járműveknél segítettek az egységek. Szombaton a havazásban egy szivacsszállító kamion és egy autó karambolozott a 63-as főúton, a személygépkocsi sofőrjét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.
  • Rövid időn belül két műszaki mentéshez is riasztották a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat január 8-án, kedden reggel a Bács-Kiskun megyei Dunavecsére. A Fő úton egy parkoló autóbusz elindult és villanyoszlopnak ütközött. Nem sokkal később a közelben egy pótkocsis traktor borult fel. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.
  • Árokba vágódott az a furgon, amely egy autóbusszal ütközött január 8-án kora délután Móron. A rakomány nélküli jármű vezetőjét a város önkormányzati tűzoltói segítették ki a járműből, a mentőszolgálat tájékoztatása szerint könnyebben sérült. A buszon öten ültek, közülük senkinek sem esett baja.
  • Dunaújváros és a környező települések védelme érdekében tanúsított kiemelkedő és példaértékű munkája elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése jutalomban részesítette a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség harminchat munkatársát. Az elismerést Cserna Gábor polgármester adta át január 9-én a városházán.
  • Letért az útról és szalagkorlátra hajtott egy személygépkocsi január 10-én reggel a 62-es főúton Székesfehérvár és Börgöndpuszta között. Az autó fennakadt a szalagkorláton, és ebből adódóan megdőlt. A sofőr nem tudott kiszállni a járműből, ezért a 112-es egységes segélyhívó számon kért segítséget.
  • Teherautó hátuljának ütközött egy rönkfát szállító nyerges vontató január 10-én az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán. A Székesfehérvár felől Budapest irányába tartó kamion a martonvásári lehajtó közelében egy teherautója hátuljára felszerelt ütközésienergia-elnyelőbe csapódott. A vezetőfülke teljesen rányomódott a kamionsofőrre és a rakomány is előre csúszott.
  • Az utolsó csillagszórótól kapott lángra a karácsonyfa egy öreghegyi családi házban január 10-én este Székesfehérváron. A lakók elmondása alapján a ház nappalijában feldíszített vágott fenyőn még két csillagszóró volt, a második meggyújtása után a karácsonyfa először füstölni, majd lángolni kezdett. Amint a füstölést észlelték, a 112-es segélyhívón értesítették a tűzoltóságot, és elkezdték a fenyőt oltani.
  • Egy ember életét vesztette egy kigyulladt társasházi lakásban január 12-én délelőtt Dunaújvárosban. A Balogh Ádám utcai épület második emeltén csaptak fel a lángok. A város hivatásos tűzoltói a bejárati ajtót betörték, és a füsttel telítődött lakásból egy embert kimentettek, aki a gyors beavatkozás ellenére a helyszínen elhunyt. A lakás nappalijában egy fotel égett, és a környezetében kis területen a berendezési tárgyak részben megrongálódtak, megégtek.

Oldalak