Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Fejér megye tűzoltói két szabadtéri tűznél avatkoztak be augusztus 27-én. Szabadbattyán-Lajostelepen körülbelül nyolcvan négyzetméteren összehordott szemét gyulladt ki. A tüzet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Mezőfalva határában ötven méter hosszan, nyolcvan centiméter magasan elektronikai hulladék égett. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók légzőkészülékben fojtották el.
  • Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható teljes körű szirénapróba szeptember 2-án, hétfőn.
  • Dunaújvárosi és székesfehérvári hivatásos tűzoltók képviselték Fejér megyét a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőn augusztus 26. és 29. között Karcagon. Az elmúlt négy nap során huszonkilenc csapat összesen több mint százötven tűzoltója mérte össze tudását és erejét. Az országos vetélkedőn a hivatásos beosztott egyéni kategóriában Kovács István tűzoltó őrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója második helyezést ért el. A csapatversenyben a Fejér megyeiek a középmezőnyben végeztek.
  • Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi szeptember 1-jén délben Baracson. A Halász utcában az autó teljes terjedelmében égett. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók fojtották el. Személyi sérülés nem történt.
  • Lesodródott az útról és fának csapódott egy személygépkocsi szeptember 2-án reggel Bakonycsernye térségében, a Szápárra vezető úton. Az ütközéskor az autó motorja kiszakadt. A gépkocsi vezetőjét a móri önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a járműből, miután feszítővágóval eltávolították a gépkocsi egyik ajtaját. A balesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult.
  • A móri bórvidéken is megkezdődött a szüret, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.
  • A roncsok közé szorult annak a kisteherautónak a vezetője, amely frontálisan ütközött egy munkásjáratú autóbusszal szeptember 4-én kora reggel a 81-es főúton Mórnál. A balesethez a székesfehérvári és a kisbéri hivatásos, valamint a móri önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szabadították ki a rácsozott polcokat szállító kisteherautó sofőrjét a vezetőfülkéből.
  • Személygépkocsival ütközött egy terepjáró tréleres utánfutója szeptember 4-én éjszaka az M1-es autópályán, Mány térségében. Mindkét járműben a sofőr egyedül utazott. A személyautó vezetőjét a bicskei önkormányzati tűzoltók a mentőkkel együttműködve emelték ki a járműből, és áramtalanították a gépkocsit.
  • Arany-, ezüst és bronzérmekkel tértek haza a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság versenyzői a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nyíltirányzékú Légpuska Lövészversenyéről szeptember 4-én. A meghívásos versenyt harmadik alkalommal szervezte meg a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a zalaegerszegi lőtéren.
  • Lesodródott a sztrádáról és a vízelvezető árokba csapódott egy mikrobusz szeptember 8-án délután az M6-os autópályán, a Fácános pihenőhelynél. A járműben hárman ültek, a sofőrt és az egyik utasát a pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki a roncsok közül. A két férfit mentőhelikopter szállította kórházba.

Oldalak