Kölcsönzés a teraszon – alkalmazkodunk az új helyzethez!

Kedves Olvasóink!

A koronavírus járvány miatt a BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtára továbbra sem fogadhat látogatókat, nincs mód helyben használatra, szabadpolcos válogatásra, reprográfiai szolgáltatásokra, programok szervezésére, DE

a kijárási korlátozást feloldották településünkön is és az önkormányzat engedélyezte a könyvtár számára a „teraszkölcsönzést”

(Nem teraszt adunk kölcsön, hanem könyveket adunk át kölcsönzésre a teraszon.)

Lehetőséget biztosítunk olvasóink számára, hogy előre leadott igények alapján kölcsönözni tudjanak ezen a héten szerdán és pénteken 10.00 - 15 óra között.  
(Várhatóan május 12-től keddtől péntekig naponta 10-15 óra között lesz erre lehetőség)

Kérés, kölcsönzési igény eljuttatása a könyvtárosokhoz:

- telefonon: 06-22-565-115 vagy 06-20-366-2084 (munkanapokon 9-15 óráig)
- emailben: olvasoszolgalat@nkvk.hu

Kérjük, adják meg az azonosításhoz nevüket és születési idejüket, elérhetőségüket, valamint a kölcsönözni kívánt művek címét, ha tudják szerzőjét!

A könyvek kiválasztásában segít az otthonról interneten elérhető katalógusunk https://opac.nkvk.hu/

A kért olvasmányokat a könyvtárosok kigyűjtik, elvégzik a kölcsönzési adminisztrációt és névvel, határidővel ellátva összekészítik az olvasónak történő átadásra.
(Minden munkatársunk kesztyűben és maszkban végzi munkáját mindannyiunk egészsége érdekében.)

A könyvek átvételének módja:

A csomagok átvételének pontos időpontját telefonon, emailen egyeztetjük az olvasókkal.

Az átvétel a könyvtár bejáratánál található teraszon történik, ahol egyszerre egy kölcsönző tartózkodhat. (Bicske Kisfaludy u. 29.)

Mindannyiunk egészsége érdekében az átvételkor hozzánk hasonlóan viseljenek Önök is maszkot, kesztyűt, s ha várakozni szükséges, akkor azt a mozgáskorlátozott feljárón 1,5 méter távolságot betartva tegyék meg!

A jelenleg olvasóknál kölcsönzésben lévő könyveket szeptember 1-ig meghosszabbítottuk, azokat még nem szükséges visszahozni. Aki ennek ellenére visszahozza a kiolvasott műveket, az minden kötetbe írja bele a nevét és helyezze a könyveket a fenti kölcsönzési időben a teraszra kihelyezett dobozokba. Ezek 1 hét karantén után kerülnek a könyvtárosok által visszavételre és válnak újra kölcsönözhetővé.

A könyvtárosok most is azért dolgoznak, hogy minden könyv meglelje olvasóját és minden olvasó a könyvét. Éljenek a lehetőséggel, kölcsönözzenek a teraszon!

Bicske, 2020. május 5.

       Endrédiné Szabó Erika

            könyvtárvezető