Mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma Fejérben

Fejér megye területén 3300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint, 2019. február 11. és 17. között. Ez 4,6 % -kal több az előző hetinél.

A 7. héten a dunaújvárosi járási népegészségügyi illetékességi területen csökkent, a székesfehérvári térségben emelkedett, a móri térségben pedig megegyező az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók aránya, az előző héthez viszonyítva. A legtöbb influenzaszerű megbetegedést a székesfehérvári járási népegészségügyi illetékességi területen regisztrálták.

Az influenza aktivitása továbbra is a „magas” tartományban van.

Az influenzaszerű megbetegedésekben ezen a héten is, az előző hetekhez hasonlóan, az óvodások és az általános iskolás korú gyermekek voltak a legérintettebbek.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a hetedik héten nem érkezett bejelentés.

Fejér megye területéről, a 7. héten további 1 influenza A vírus jelenlétét mutatták ki. Megyénkből, e jelentés megírásáig, a 2018. 40. hetétől beküldésre került 28 influenza-gyanús betegtől származó, feldolgozott légúti mintából 16 influenza A vírus és 3 légúti óriássejtes vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az idei szezonban, Magyarországon 376 főnél influenza A, 5 influenza B vírust, hetvenhárom esetben légúti óriássejtes vírust, tizenöt betegnél pedig adenovírust azonosítottak.

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében, a 2019. január 18-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

 

(Fejér Megyei Kormányhivatal)