Tour de Hongrie sajtóközlemény

Formálódik a mezőny - Teljes a Tour de Hongrie előzetes rajtlistája!

Regnáló világbajnokok, kontinentális- és nemzeti bajnokok, háromhetes szakaszgyőztesek és olimpikonok minden idők legerősebb Tour de Hongrie mezőnyében!

Bár a verseny előzetes rajtlistáját nem szabad készpénznek venni, hiszen a csapatok egészen május 9-ig módosíthatják azt, kiindulási alapnak mindenképp tanulságos. A nevek felsorolását a négyszeres Tour de France-, kétszeres La Vuelta a Espana-, egyszeres Giro d'Italia-győztes brit legendával, Chris Froome-mal kell kezdenünk, de a többieknek sincs okuk a szégyenkezésre. A mezőnyben összesen tizenhat háromhetes szakaszgyőztes szerepelhet, akik összesen 73 Tour-, Giro- vagy Vuelta- etapon diadalmaskodtak. A teljes névsor: Chris Froome, Caleb Ewan, Sam Bennett, Elia Viviani, Matteo Trentin, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Yves Lampaert, Jakob Fuglsang, Juan Sebastian Molano, Michael Morkov, Danny van Poppel, Luka Mezgec, Silvan Dillier, Jhonatan Narváez, Dries de Bondt.

A 2022-es Tour de Hongrie zöld trikósát, Fabio Jakobsent idén Európa-bajnoki mezben kell keresnünk

A 2022-es Tour de Hongrie zöld trikósát, Fabio Jakobsent idén Európa-bajnoki mezben kell keresnünk

A 132 versenyző között két regnáló világbajnokot is találunk: Joshua Tarling tavaly a juniorok országúti időfutamában, Thibau Nys pedig a cyclo-crossosok U23-as versenyében nem talált legyőzőre, ráadásul korábban az U23-as országúti Európa-bajnokságon is diadalmaskodott... U23-as időfutambajnokságon szintén a világ legjobbja volt a dán Johan Price-Pejtersen, illetve versenyünk korábbi győztese, Damien Howson is. A mezőny tagja lesz a regnáló országúti mezőnyverseny Európa-bajnok Fabio Jakobsen, de korábbi pánamerikai bajnok (Juan Sebastian Molano) és Afrika-bajnok (Amanuel Ghebreigzabhier) is szerepel a felsorolásban.

A pályán olimpiai- és világbajnok, országúton kilencszeres háromhetes szakaszgyőztes Elia Viviani visszatér a Tour de Hongrie-ra

A pályán olimpiai- és világbajnok, országúton kilencszeres háromhetes szakaszgyőztes Elia Viviani visszatér a Tour de Hongrie-ra

Olimpikonokból sem lesz hiány: Michael Morkov és Matthew Walls a tokiói olimpián szereztek aranyérmeket pályán, míg Elia Viviani 2016-ban Rióban tette meg ugyanezt. Országútról is lesznek olimpiai érmeseink: Froome kétszeres bronzérmes időfutamban (2012 London és 2016 Rio), Jakob Fuglsang ezüstérmes mezőnyversenyben (2016 Rio). Mindezek mellett négy nemzeti bajnoki trikót is láthatunk majd a mezőnyben: Észtországét (Mihkel Räim), Romániáét (Emil Dima), Izraelét (Itamar Einhorn) és Bahreinét (Ahmed Madan).

A kétszeres magyar bajnok Filutás Viktor ezúttal a válogatottban bizonyíthat

kétszeres magyar bajnok Filutás Viktor ezúttal a válogatottban bizonyíthat

A magyarok kapcsán fontos hír, hogy Filutás Viktor bekerült Dér Zsolt szövetségi kapitány magyar válogatott keretébe, Peák Barnabás ugyanakkor a Human Powered Healthnél csak a tartalékok között szerepel. Ezalapján 16 honfitársunk lehet ott a rajtnál, név szerint Kusztor Péter (Team Novo Nordisk), Dina Márton (ATT Investments), Lepold Zoltán és Móré-Gosselin Olivier (Sofer - Savini Due - OMZ), az Epronex színeiben Karl Ádám, Rózsa Balázs, Szarka Gergely, Orosz Gergő, Solymosi Márton és Árvai Kristóf, a magyar válogatottban pedig Szijártó Zétény, Filutás Viktor, Sidló Dániel, Orosz Bálint, Pápai Ádám és Hrenkó Norbert.

A 44. Magyar Kerékpáros Körverseny előzetes rajtlistája: