Gyászhír - Elhunyt Veress Pál
Veress Pál

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2020. január 11-én tragikus hirtelenséggel családja körében elhunyt Veress Pál.

Veress Pál 1951. március 30-án született Dombrádon. Édesapja a büntetésvégrehajtás tisztje volt, édesanyja háztartásbeli. A család életét meghatározta a BV-tisztek mindennapjait jellemző vándorélet, hiszen az ő szolgálati helyüket – így az édesapjáét is – 4-5 évente cserélték.

Bicskére az 1970-es években került egykori felesége, Papp Edittel való házasságkötése révén. A város lett az állandó lakó- és munkahelye.

Autó-, kerékpár- és motorkerékpárszerelő szakmunkásvizsgát szerzett, folyamatosan képezte magát, vonzották és érdekelték az új dolgok.

Kezdetben a Floriana Ipari Szövetkezetnél, a bicskei ÁFÉSZ-nál dolgozott, majd a Költségvetési Üzem szállításvezetője lett.

Innen váltott a ‘90-es években a Bicskei Városházára, ahol egészen a nyugdíjáig, mintegy két évtizeden át dolgozott. Ez idő alatt lett mindenki „Veress Palija”, a szakállas, kék motoros hivatali kézbesítő.

Nyugdíjas évei előtt hosszan tartó betegség után vesztette el feleségét, Csilla lányuk édesanyját.

Ebben a nehéz időszakban, a pihenést unokái jelentették számára, akik szintén nagyon szerették őt. Élete végéig szoros kapcsolatban volt velük.

Élete utolsó évtizedében Marika volt a társa, akinek gyermekeivel és unokáival is jó kapcsolatot ápolt.