KÖSZÖNET A TŰZOLTÓKNAK

Tűz ütött ki 2017. március 21-én kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 2500 négyzetméteres csarnokában, ahol fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángoltak.

A helyszínre elsőként a Bicskei Önkormányzati Tűzoltók értek ki, akik már sűrű füstképződést tapasztaltak a 2500 négyzetméteres csarnok jellegű épületben. A Bicskei Önkormányzati Tűzoltók a hivatásos tűzoltók megérkezéséig elvégezték a felderítést, az áramtalanítást, majd három oltási ponton avatkoztak be. Bicskéről a helyszínre 1 fecskendőt riasztottak 4 fővel, de a káreset nagyságára való tekintettel a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság 2 fecskendővel, magasból mentővel és vízágyúval, valamint összesen 11 fővel vett részt, és mindemellett Bicske védelmére megfelelő mennyiségben eszközt és humánerőforrást hagyott. Két magasból mentő tűzoltóautóról egy-egy vízágyúval végezték az oltást. Életmentésre nem volt szükség, mivel a tűz keletkezésekor bent tartózkodó 27 ember időben elhagyta a belső területet, személyi sérülés nem történt. A tűzoltást a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei irányították, akik további magasból mentőt és egy légzőbázist rendeltek a helyszínre.

A tizenegy órán át tartó, megfeszített erőkifejtést igénylő tűzoltásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át más épületre, a teljes eloltás este negyed hétre valósult meg.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságnak, hogy most is hősiesen helytálltak és minden erőfeszítést megtettek annak érdekében, hogy a lángok tovább terjedését megakadályozzák. Ezzel elkerülhetővé vált a további káresemény bekövetkezése.

Bicske Város Önkormányzata